Downloads & services

Accessibility

Bij het ontwerpen van deze website heeft Triodos Bank ernaar gestreefd om volledig toegankelijk (accessible) te zijn voor alle bezoekers. Daarom zijn tijdens de ontwerpfase alle ontwerpen getoetst aan de WCAG 2.0 richtlijnen (World Wide Web Content Accessibility Guidelines 2.0) van weborganisatie W3C (http://www.w3.org/WAI/). Ons doel is uiteindelijk het hoogste niveau van toegankelijkheid te bereiken.

Bij het testen van de website werd Triodos Bank ondersteund door de stichting Accessibility.nl, een internationaal kenniscentrum op het gebied van web accessibility en een van de weinige geaccrediteerde test- en keuringsinstanties in Nederland.

Op dit moment is de website nog niet volledig toegankelijk volgens de richtlijnen op niveau A. Triodos Bank wil dit niveau in de toekomst bereiken.

Stichting Accessibility.nl: "We zijn blij dat Triodos Bank de ambitie heeft uitgesproken om te voldoen aan onze prioriteiten op niveau 1 (A). Deze eisen zorgen ervoor dat basale toegang voor iedereen is gerealiseerd. Door onze betrokkenheid vanaf het eerste begin kunnen we zorgen dat de accessibilty van het begin tot het einde een punt van aandacht blijft".

Drempelvrij

De Nederlandse Triodos Bank website is niet gekeurd door Stichting Waarmerk Drempelvrij.nl. Triodos Bank is een internationaal opererende bancaire organisatie, daarom hebben we ervoor gekozen onze websites te laten voldoen aan de wereldwijde WCAG richtlijnen van de W3C organisatie. Drempelvrij hanteert ook de eisen die WCAG stelt (prioriteit 1 ijkpunten van de Web Content Accessibility Guidelines (WCAG1.0).

Grafisch ontwerp

Toegankelijkheid en gebruiksvriendelijkheid zijn de belangrijke uitgangspunten voor het grafisch design van deze website. Daarom is in het ontwerp gekozen voor veel contrast tussen achtergrond en teksten, om hiermee de leesbaarheid te vergroten.

Tekst vergroten/verkleinen

In het menu is een optie toegevoegd waarmee de bezoekers van de website de lettergrootte van teksten kunnen wijzigen.

Javascript

Om de gebruiksvriendelijkheid en de aantrekkelijkheid van de website te vergroten is gekozen voor het gebruik van Javascript. Er is bewust niet voor Flash gekozen omdat dit minder toegankelijk is. Gebruikers die geen Javascript (kunnen) gebruiken krijgen een volwaardig functioneel alternatief geboden.

Afbeeldingen

Alle afbeeldingen die op de website gebruikt worden zijn voorzien van zogenaamde ALT teksten, waarin de inhoud van de afbeeldingen is beschreven. ALT teksten worden zichtbaar wanneer u met uw muis over de afbeelding gaat.

Vervolgstappen

Ondanks het streven en de ambitie van de Triodos Bank om volledig toegankelijk te willen zijn, is dit doel op dit moment nog niet volledig bereikt. De formulieren om producten aan te vragen moet bijvoorbeeld nog worden verbeterd. Als alternatief bieden we de mogelijkheid om productaanvragen telefonisch te doen.

Contact

Heeft u aanbevelingen of suggesties met betrekking tot toegankelijkheid? Wilt u klant worden of een product aanvragen bij Triodos Bank en heeft u hierbij hulp nodig? Neemt u dan alstublieft contact met ons op via 030 693 65 11 (op werkdagen van 8.00 - 18.00 uur) of info@triodos.nl.