Onze geschiedenis in vogelvlucht

2015
  Triodos Investment Management introduceert het Triodos Multi Impact Fund, een fund-of-impact-funds voor particuliere beleggers in Nederland.
 
   
2014
  Meer dan 500.000 klanten kiezen voor Triodos Bank.
 
   
2013
  Lancering van Triodos Organic Growth Fund.
 
   
2010
  Introductie van het Sustainable Finance Lab.
 
   
2009
  Triodos Bank opent een vestiging in Duitsland.
 
   
 
  Triodos Microfinance Fund gestart. Dit fonds biedt institutionele beleggers, kapitaalkrachtigere particulieren en private banking-cliënten in heel Europa de gelegenheid om te investeren in microfinanciering.
 
   
2008
  Triodos Bank lanceert het Triodos Sustainable Trade Fund. Dit fonds verstrekt handelsfinancieringen aan gecertificeerde biologische en fair trade-producenten in ontwikkelingslanden en opkomende markten.
 
   
2007
  Triodos Bank lanceert het Triodos Values Pioneer Fund. Dit fonds is onderdeel van een tweede in Luxemburg opgericht fonds waarin ook Triodos Values Equity Fund en Triodos Values Bond Fund zijn ondergebracht.
 
   
2006
  Triodos Bank opent het internationale hoofdkantoor in Nederland.
 
   
 
  Het eerste in Luxemburg gevestigde Triodos beleggingsfonds, Triodos Renewables Europe Fund, wordt opgericht en belegt in Europese projecten voor duurzame energie. In Nederland wordt Triodos Cultuurfonds opgericht.
 
   
2004
  Triodos Bank opent een vestiging in Spanje. Triodos Vastgoedfonds wordt gelanceerd, het eerste vastgoedfonds dat uitsluitend in duurzame gebouwen belegt.
 
   
2002
  Triodos Fair Share Fund wordt opgericht in Nederland. Het fonds biedt particulieren en instellingen de mogelijkheid te beleggen in microfinancieringsinstellingen in ontwikkelingslanden.
 
   
2000
  Triodos Meerwaardefonds creëert de mogelijkheid voor beleggers om naast het Mixfonds te kiezen voor een Aandelenfonds en een Obligatiefonds.
 
   
1998
  Triodos Bank voegt de drie groenfondsen samen tot Triodos Groenfonds. Dit beursgenoteerde fonds is het eerste Nederlandse groene beleggingsfonds dat valt onder de fiscale groenregeling.
 
   
1997
  In samenwerking met Delta Lloyd Asset Management wordt Triodos Meerwaarde Mixfonds gelanceerd en aan de Effectenbeurs in Amsterdam genoteerd.
 
   
1995
  Triodos Bank opent een vestiging in het Verenigd Koninkrijk.
 
   
1994
 

Triodos Bank richt twee stichtingen op:

  • Stichting Triodos-Doen gaat van start in samenwerking met Stichting DOEN, terwijl
  • Stichting Hivos-Triodos Fonds haar activiteiten start in samenwerking met Hivos.

Beide fondsen investeren in ontwikkelingslanden en behoren tot de eerste organisaties ter wereld die investeren in microfinanciering.

 
   
1993
  Triodos Bank opent een vestiging in België.
 
   
1990
  Triodos Bank lanceert het eerste groenfonds in Europa, het Biogrond Beleggingsfonds. Het Windfonds en het Groen Beleggingsfonds volgen later.
 
   
1980
  Triodos Bank NV wordt opgericht met een startkapitaal van € 540.000 en een volledige bankvergunning van De Nederlandsche Bank. Triodos Bank gaat van start in Nederland.
 
   
1971
  Triodos Foundation wordt opgericht om vernieuwende projecten en bedrijven te ondersteunen met schenkingen en leningen.
 
   
1968
  Adriaan Deking Dura (econoom), Dieter Brüll (professor fiscaal recht), Lex Bos (managementadviseur) en Rudolf Mees (bankier) vormen een studiegroep om uit te zoeken hoe geld duurzaam kan worden beheerd.