Klanten

Triodos Bank hecht bijzonder veel waarde aan de onderlinge relaties en contacten tussen klanten, ondernemers en medewerkers. Dit staat centraal bij alles wat de bank doet. Tegen deze achtergrond organiseert Triodos Bank elk jaar klantenevenementen in alle landen waar de bank actief is. Klanten, ondernemers en medewerkers maken tijdens deze evenementen graag gebruik van de kans om elkaar te ontmoeten en te weten te komen wat er met hun geld gebeurt.

In Spanje heeft Triodos Bank een mobiele App-dienst geïntroduceerd voor verantwoordelijke consumptie (Consumo Responsable Triodos) die in de loop van het jaar meer dan 10.000 keer is gedownload. De App verbindt particuliere klanten van de bank met duurzame bedrijven die met Triodos Bank samenwerken en bevat onder meer een kaart met lokale pin-automaten waar klanten met hun credit card of debitcard van Triodos Bank gratis geld kunnen opnemen.

Triodos Bank Nederland rondde de eerste editie van de Hoofd-Hart Impuls af: een programma voor en met ondernemers die door Triodos Bank worden gefinancierd. Dit betrof een vijfdaags programma dat gedurende het jaar met 15 deelnemers werd georganiseerd op speciale locaties geleverd door duurzame ondernemers. Deelnemende ondernemers delen ideeën, inspiratie en concrete uitdagingen om hun bedrijfsplan te verbeteren en te werken aan hun persoonlijke ontwikkeling. De directeur Business Relations van Triodos Bank neemt ook actief deel aan het programma.