Vooruitzichten

Triodos Investment Management heeft het volste vertrouwen dat de door haar beheerde fondsen beleggers zullen blijven aantrekken en zullen blijven groeien, voortbouwend op meer dan 20 jaar ervaring in het samenbrengen van waarden, visie en beleggingsrendementen. In 2015 wordt een groei van het beheerd vermogen van rond 10% verwacht.

Triodos Investment Management is goed gepositioneerd voor verdere groei, met een stijgende vraag van impactbeleggers die op zoek zijn naar een ervaren, betrouwbare en professionele impact beleggingspartner. Ter versterking van haar reputatie als innovatieve beleggingsbeheerder zal zij zich binnen de bestaande fondsen blijven ontwikkelen en uitbreiden en nieuwe waarden gedreven beleggingsoplossingen creëren. Triodos Investment Management zal met name de verdere ontwikkeling van haar SRI-fondsen onderzoeken. Dit zal verder bijdragen aan het bereiken van de missie van Triodos Investment Management en de impact van haar fondsen vergroten.

Dit is met name van belang in een competitieve markt waarin steeds meer organisaties zichzelf presenteren als maatschappelijk verantwoorde beleggers. Triodos Investment Management zal zich in strategisch opzicht blijven richten op individuele beleggers, maar ook in toenemende mate op vermogende particulieren, ‘family offices’ en semi-institutionele beleggers. Triodos Investment Management zal tevens haar internationale spreiding vergroten.

In het kader van de ambitie om verdere groei van behaalde impact te realiseren, en met uitdagende marktomstandigheden en toenemende regelgeving in het achterhoofd, streeft Triodos Investment Management naar een groei van haar beheerd vermogen tot EUR 3,1 miljard in 2015.