Milieu – Header image (foto)

Milieu

Van een gemeenschapsproject voor duurzame energie op een afgelegen Schots eiland tot het gebruik van waterkracht voor de opwekking van energie voor mensen in afgelegen gebieden in Nepal – we helpen onze klanten een positief verschil te maken op ons milieu.

44% kredieten en investeringen in milieuprojecten (cirkeldiagram)

Percentage kredieten en investeringen in milieuprojecten

Duurzame energie en energie-efficiëntie

Hoe het energiesysteem van Europa mede door financieringen van Triodos Bank wordt getransformeerd tot een systeem dat ons milieu beschermt en dat eerlijker is voor de mensen die er afhankelijk van zijn.

Lees meer

Biologische landbouw en biologisch voedsel

Het verband tussen onze gezondheid en de manier waarop ons voedsel wordt geproduceerd doet ertoe. We werken met kopstukken van de biologische landbouw in heel Europa die de bedrijven financieren achter een duurzaam-voedselsysteem dat flora en fauna beschermt, hoge standaarden voor dierwelzijn hanteert en het milieu beschermt.

Lees meer

Duurzaam vastgoed

Naast het aanbieden van groene hypotheken waarmee huishoudens worden gestimuleerd hun CO2-uitstoot te verminderen, financiert Triodos Bank ontwikkelingen in nieuwbouw- en renovatieprojecten, zodat vastgoed aan de hoogste duurzaamheidsstandaarden voldoet.

Lees meer