Fondsen in beheer

Fondsen in beheer bestaan uit twee onderdelen: het vermogen dat door Triodos Private banking wordt beheerd en het volume van de Triodos beleggingsfondsen waar Triodos Investment Management de directie over voert. In de eerste zes maanden van 2012 groeide fondsen in beheer met 3% tot EUR 2,6 miljard. In dezelfde periode van 2011 was sprake van een daling van 1%.

In de eerste helft van 2012 realiseerde Triodos Private Banking een toename van het vermogen in beheer van 11% tot een totaal van EUR 484 miljoen. In dezelfde periode vorig jaar was de toename eveneens 11%.

Het volume van de door Triodos Investment Management beheerde beleggingsfondsen is in het eerste halfjaar van 2012 met 2% toegenomen tot EUR 2,1 miljard. In dezelfde periode vorig jaar was er nog sprake van een daling van 3%. Ook tijdens het huidige onrustige beleggingsklimaat kiezen beleggers voor duurzaamheid. De investeringsmogelijkheden in duurzame sectoren zijn onverminderd goed.

Van de 20 beleggingsfondsen hebben drie Nederlandse beleggingsfondsen een fiscaal voordeel voor de belegger. In de Wet uitwerking fiscale maatregelen Begrotingsakkoord 2013 die op 18 juli 2012 in werking is getreden zijn opnieuw wijzigingen van dit fiscale voordeel vastgelegd. Het voordeel voor groen beleggen blijft op het huidige niveau van maximaal 1,9% gehandhaafd. Voor Triodos Groenfonds is dit gunstig. Echter voor Triodos Cultuurfonds en Triodos Faire Share Fund vervalt het fiscale voordeel per januari 2013.

Grafiekgenerator – Maak uw eigen grafieken

Grafiekgenerator

Eenvoudig samengevatte feiten en cijfers die u kunt samenstellen en downloaden.

Maak uw eigen grafieken